Rapid prototyping en Agile development

Posted in: Geen categorie
Tags:


Er zijn veel manieren om van een droom naar de fysieke werkelijkheid te komen. In veel kringen is het gebruikelijk eerst lange tijd met elkaar te vergaderen en plannen helemaal tot in de details van te voren te bedenken om vervolgens over te gaan tot het daadwerkelijk verwezenlijken van het vooraf bedachte ontwerp. Het voordeel hiervan is dat als alles zo uitpakt als gepland je een doordacht product hebt waarin je relatief weinig energie hebt hoeven steken.

pyamaLange tijd wordt er dan gewerkt aan een papieren plan zonder echt tastbare resultaten. En mochten de zaken echter anders uitpakken dan je van te voren kon overzien, dan heb je een probleem. Je hebt dan een kant en klaar product wat niet voldoet aan je verwachtingen en je moet iets nieuws bedenken en gaat opnieuw de vergaderingen in.

 

Langzaam aan wordt dit oude proces verdrongen door nieuwe wendbaarder processen. In het ontwerp van het Akasha hoofdgebouw werken we met Rapid Prototyping en Agile development cycles. Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien gaan we met elkaar een proces in. Een proces wat de mogelijkheid biedt geleidelijk aan bij te sturen naar het uiteindelijke ideaalbeeld.

agile-development-cycle

We beginnen met goed nadenken over de basiseisen, maar we blijven niet hangen in de details. Vervolgens wordt er rap een eerste ontwerp gemaakt waarin zoveel mogelijk van de basisontwerpeisen zijn meegenomen. Dan komt het bijsturen. Door middel van feedback (test) rondes worden allerlei onderdelen aangepast en langzaam aan verandert het ontwerp.

In de komende maanden komen we op de vrijdag bij elkaar. Gedurende de  “Friday Feedback” bespreken we wat er aangepast is, wat hiervan de voordelen zijn, en wellicht de nadelen. Vervolgens gaat het ontwerpproces verder om een week later weer te worden geëvalueerd.

Ik wil jullie graag in de evolutie van ons gebouw meenemen en in een wekelijkse blog. In de bijgesloten filmpjes zien jullie langzaam maar zeker het gebouw veranderen en in de blog laat ik weten wat de overwegingen waren om het ontwerp zo aan te passen.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options