Nieuwe fase voor Akasha

Posted in: Homepage
Tags:

 

gebouw wordle10Duurzaam wonen, werken en leven

Betaalbaar voor iedereen

Snel te realiseren

Gericht op gemeenschapsvoming,

….dus gemeenschappelijke ruimtes en activiteiten

En geïnspireerd door de vier dimensies van het sustainable wheel van GAIA EDUCATION

Dat zijn de uitgangspunten van Akasha. Op basis daarvan is een groep van gemiddeld tien mensen twee jaar lang bezig geweest om samen een bronplan te maken. Een plan om samen met een groep van ongeveer 24 volwassenen en kinderen te leven in een duurzaam hoofdgebouw met voor ieder gezin een prive ruimte met mini keuken, badkamer, slaapkamers en wc. Meerdere gemeenschappelijke ruimtes, zoals een grote keuken en eetkamer, een design studio, een educatie centrum en diverse werkateliers. Met daaromheen een gemeenschappelijke tuin en ruimte voor recreatiewoningen die verhuurd kunnen worden aan gasten.

Meer concreet

Twee jaar lang hebben we samen gedroomd. Samen gevoeld. Samen nagedacht. Na twee jaar is er dan nu een plan. Een plan waarmee we concrete stappen willen gaan maken om dit te verwezenlijken. We zoeken voor dit plan een gemeente die dit plan ziet zitten. En financierders die in dit plan willen investeren.

In samenwerking met een gemeente die open staat voor onze plannen, willen we in co-creatie werken aan de verdere uitwerking. We willen vooral een sociale functie innemen binnen een gemeente. Een plek zijn van bezinning, inspiratie en educatie. En een plek zijn waar mensen opnieuw in contact kunnen raken met hun talenten en droomwensen. Waar mensen blij worden als ze er zijn. Zowel de bewoners als ook de gasten! Waar we samen kunnen werken aan een betere wereld. Een wereld waarin verbondenheid EN diversiteit ervaren wordt. Waarin respect en liefde voor elkaar is, voor de natuur om ons heen en voor de welzijn van de aarde.

Wat we zoeken…

We zoeken dus een gemeente, met plek om te bouwen, en die in co-creatie met ons mee wil werken aan de verwezenlijking van onze droom.

We zoeken ondernemers en ondernemende mensen, die met ons mee zoeken naar een geschikte plek en de juiste bouwtechnieken etc. En die het leuk vinden met ons op avontuur te gaan om mogelijkheden te ontdekken, te onderzoeken en te concretiseren.

We zoeken bewoners, die ondernemend genoeg zijn om binnen ons project werkzaamheden te initiëren en uit te voeren. Dat kan heel klein zijn, zoals oppassen op de kinderen tijdens activiteiten. Of heel groot, zoals het runnen van een atelier.

En we zoeken mensen die meehelpen dit plan te financieren. Dat kan door ons financieel te steunen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Bijvoorbeeld geld aan ons lenen tegen een goed rente percentage.

En verder…

We willen in het hele proces van dromen tot en met een werkelijk gebouw een plek zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Waarin mensen elkaar kunnen vinden in gedeelde passie en missie. Ook al hebben we nog geen vaste plek. Daarom werken we nu al aan activiteiten die verbinden. Of je nu wel of niet uiteindelijk bij ons in het hoofdgebouw komt wonen. We zijn blij met iedereen die langs komt. Al is het voor 1 keer, voor een paar keer, voor een paar jaar of voor misschien wel jaren. Zo organiseren we iedere vrijdag een avond waarin je langs kan komen om met ons mee te praten. We organiseren leuke activiteiten waarin je met ons mee kunt doen en op een ontspannende manier kennis kan maken met ons en met onze plannen.

We staan op festivals en geven voorlichting over ecodorpen in het algemeen en over Akasha. We werken aan een netwerk om ons heen, waarin mensen projecten kunnen opzetten met onze steun. Of dat nu direct past bij ons plan. Of omdat de klik met ons zo goed is, zodat we elkaar willen blijven steunen, ook al gaat het project bijvoorbeeld in Portugal plaatsvinden. De steun zien we dan met name door mensen te verbinden met elkaar. En doordat mensen een tijdje met ons mee kunnen doen,  zodat ze veel leren over het werken in en met groepen. Voor ons is het meest belangrijke dat iedereen kan werken aan z’n eigen droomplek.

Contact

Heb je na dit te hebben gelezen behoeft aan contact? Je kunt iedere vrijdagavond langskomen om met ons kennis te maken en te komen praten. Je kunt in de agenda en in de nieuwsbrief lezen over onze activiteiten. En met specifieke vragen kun je ons bellen of mailen. We zijn uiteraard altijd bereid om zaken toe te lichten en staan open voor vragen, tips en adviezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options